Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jahana

31. 1. 2011 15:08
Tak to je

R^

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

31. 1. 2011 14:18
chtěl jsme na to téma něco napsat,

ale udělal jste to lépe. Souhlas R^

0 0
možnosti
BP

boris.pouzar

31. 1. 2011 13:41
neviděl bych to tak jednoduše

jestli doktoři v tom nechají plavat byť jen jednoho ze svých kolegů,tak možná,že by mohli deklarovat,že vyhráli bitvu,nicméne strategicky by to byla prohra - nikdy by už nedali dohromady takto kompaktní akci.

Pokud si LOK nechce podříznout větev pod sebou,musí bezpodmínečně trvat na tom,aby ani jednomu protestujícímu nezůstal v ruce Černý Petr.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

31. 1. 2011 14:21
Re: neviděl bych to tak jednoduše

Ale to je jejich boj. Když tohle LOK rozpoutaly, musí nést i následky svých činů. když neuhnout, tak bude chvíli problém. Tak je to morální. Bohužel naprosto největší ztráty v této válce utrpěli lékaři - a to ztráty na své pověsti a kreditu.

Ale stejně se pak většina lékařů rychle vrátí - nebo myslíte, že se všichni opravdu uplaní v Německu? ;-D

0 0
možnosti
T

torstyn

31. 1. 2011 10:46
Ještě

 bych dodal odstavec V. lidské vztahy.Část ředitelů bude mít problém přijmout zpět zaměstnance,kteří se k nim před a v době výpovědi chovali sprotě a vulgárně.Sebejistota těchto lékařů hraničila až naivní hloupostí.Takový spůsob protestu /dát výpověď/ by nenapadl snad žádného jiného  zaměstnance,který chce vedení firmy k něčemou donutit.Teď je čeká zasloužená odměna budou přeorganizována oddělení postradatení budou propuštěni a ostatní časem nahrazeni.

To že tato akce byla podporována soc.demokracií je více než jasné z toho,že všichni hejtmaní celou dobu dělali mrtvé brouky i když se jednalo o jimi řízené nemocnice.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

31. 1. 2011 13:23
Re: Ještě

V roce 1997 jsem byl nespokojen, že můj plat stagnuje. Pokoušel jsem se žádat o zvýšení, marně. Dal jsem výpověď. Za 14 dní se mně slušně přišli zeptat, jestli bych si to nerozmyslel, kdyby mi nabídli v rámci podniku jiné místo, s podobnou pracovní náplní, ale větší odpovědností a lépe hodnocené. Zvážil jsem to a přijal jsem. Všechno proběhlo slušně a korektně. *** Závěr: a) když dám výpověď, musím být připraven, že skutečně odejdu. b) pokud mou práci vedení firmy skutečně potřebuje, najde si cestu, jak zařídit, abych neodcházel.

0 0
možnosti
M

martin5.33

31. 1. 2011 10:40
Zastánci doktorů

Můžete mi vysvětlit, proč už ty doktoři nejsou v zahraničí? Proč chtějí vzít zpátky? Vždy´t se vlastně žádná reforma neodehrála a ty jejich body jsou stále nesplněné...

0 0
možnosti
W

wajshup

31. 1. 2011 12:54
Re: Zastánci doktorů

Protože původní motivací byla záchrana českého zdravotnictví. Z médií se nedozvíte, že většina lůžkových oddělení nesplňuje personální kriteria pro poskytování péče, doktoři odcházejí z nemocnic dávno, nezávisle na akci DO a noví se nehlásí (s výjimkou špičkových klinik, ale i tam už jsou problémy). Reálně tedy hrozí postupný rozklad nemocniční péče, kterou pak budeme pracně a mnohem dráž opět budovat. Výhledově k tomu může dojít už do 5-10 let. Současné kampani předcházel nespočet mírnějších protestů, kterým se polituci vysmáli a veřejnost se o nich vůbec nedozvěděla. Účelem tedy není vyhnat nemocniční lékaře hromadně do zahraničí, ale naopak změnit rychle (nejen platové) podmínky tak, aby zůstávali. Jinak, zatím výpovědo nikdo nestahuje. S vládní garancí návratu všech také nesouhlasím, to si musí vybojovat jednotliví doktoři u svého managementu, nevím, proč z nás Dr. Engel dělá nesvéprávné chudinky, těch odmítnutých bude stejně minimum.

0 0
možnosti

jrc

31. 1. 2011 9:49
Nedám ti karmu!

To co píšeš je logické a správné.

Ale jsi vedle.

Politické řešení sleduje trochu jiné cíle. Pořádek a klid pro vládnutí. Jako student diplomacie, bys to měl pochopit!

Tvoje vyznání o svobodě a osobní odpovědnosti jsou bláboly! Probuď se a přemýšlej kdo tě živí, šatí a kdo financu je tvoje studia. Přemýšlej o tom, kdo financuje školy, kdo dává tvým rodičům příspěvky, nebo jim umožňuje odpočet daní!

Potom se zamysli nad tím, proč jsi nepřítelem sociálního státu a přitom využíváš jeho sociální výhody ! Probuď se chlapče !!!!!!!

0 0
možnosti
M

mff-59

31. 1. 2011 10:07
Re: Nedám ti karmu!

Ti co nemaji zadnou zodpovednost, ti by to resili radikalne. A mozna, ze bychom se nakonec i obesli bez tech 4000 doktoru, kdo vi?  Pokud ale zodpovedni (stat a kraje) maji jiny nazor, at doktorum pridaji, kdyz si mysli, ze ten inkubator zodpovedne nepohlida ani autor blogu, ani jiny radikalni obcan z tech, co v 65% udajne nesouhlasi s akci doktoru.

Mozna to ale bude cele slozitejsi.

0 0
možnosti
M

mff-59

31. 1. 2011 9:39
Mate pravdu ve vypovedich

Podle soucasneho ZP neexistuje moznost dat tuto vladni zaruku a splnit ji. Jedine pak odvolat ty reditele, kteri nesplni to, co si stat (a nebo kraje) preji.

S tim nasmlovanim jste asi vedle. Premier Necas taky fabuloval, jak uz jsou ta mista obsazena "jinymi doktory" (mozna akorat tak v Praze). Jeden hejtmam mu jasne rekl, ze v jeho kraji neni ani jeden jediny masmlouvany novy doktor a ze je prijmou zpet protoze je potrebuji (tecka). Vsichni se zpet urcite nevrati, ale naprosta vetsina ano.

Je velice dobre, ze vlada do systemu neprilila zadne dalsi statni penize a ze doktori zdaleka nedostanou to, co pozadovali. Jako kompromis mi to pripada docela v poradku.

Takze pokud se to takto uklidni, tak misto valky doslo jen na straseni a haraseni zbranemi a nepadl ani jeden vystrel. A to je podle mne dobre.

0 0
možnosti
PH

petrph

31. 1. 2011 9:45
Re: Mate pravdu ve vypovedich

Jako že ani pojem "nasmlouvaný" nemá právní platnost. Pracovní smlouva se podepisuje až v den nástupu.,do té doby může zaměstnavatel tomu člověku říct "Je nám líto,ale místo už není volné".

Tak hloupá,aby sepisovala nějaké předběžné smlouvy,ve kterých by se zavazovala platit nějaké náhrady,když nedojde k plnění , jsou skutečně jenom naše ministerstva..:-)

0 0
možnosti

vodní želva

31. 1. 2011 9:30
Vidím to jinak.

Vaše závěry vycházejí z podle mě špatné úvahy, že stát nebo ředitelé nemocnic jsou v jakési výhodě, ale já si myslím, že opak je pravdou. Když sleduji dlouhodobě trh práce, tak vidím, že snad každá nemocnice dlouhodobě shání lékaře a moc se jim to nedaří.  Váš článek vychází z toho, že odcházející lékaři  jsou nahraditelní nebo že je možné jejich místa rušit, protože je jich nadbytek. Kdyby tomu tak opravdu bylo, tak bysme žáídnou krizi neměli, protože by se stát s lékaři vůbec nebavil.  

0 0
možnosti
4

4444karel

31. 1. 2011 9:35
Re: Vidím to jinak.

   sleduji vývoj obsazování lékaři jedné psychiatrie...kdyby se nepřihlásil 80-letý ,podle mně už nefunkční lékař.....nikdo by tam už nebyl_howg;-O[>-]

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

31. 1. 2011 9:26
Výborně napsáno pane kolego

přímo na óbrkarmu.R^

0 0
možnosti
1

1absolutus

31. 1. 2011 9:38
Re: Výborně napsáno pane kolego

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PH

petrph

31. 1. 2011 9:25
shrnutí

Vzhledem, k tomu, že vláda a parlament jsou zákonodárný orgán, udělat by se  to samozřejmě mohlo.

Bylo by to nejmenší, kdyby zasedli a do zákoníku práce se (nebo do čehokoliv, formou přílepku) vložil paragraf,že ředitelé nemocnic jsou v tomto případě povinni vzít doktory zpátky.

Ale to by samozřejmě, bylo až to krajní řešení.Mnohem jednodušší, by bylo, kdyby Nečas tu garanci dal, a pak by stát a kraje každého ředitele, který by to neakceptoval, prostě odvolalo z funkce,a jmenovalo jeho zástupce,který by ty doktory přijal...

Nebo si někdo myslí,že v jiných případech kdy politikům o něco skutečně jde, tak se to tak nedělá??

:-)

0 0
možnosti
B

BundaKar

31. 1. 2011 9:30
Re: shrnutí

tušíte jaká je procedura změny zákona ? tušíte že je hloupost v zákoně něco měnit konkrétně pro ředitele nemocnic ??

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1487x
Právník, mediátor a kandidát č. 25 do Evropského parlamentu za TOP 09. www.feigler.eu

Seznam rubrik